Bulvių plokštainis su kiaulės ausimis

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Kai norisi pavalgyti sočiai ir drūtai :) Tradicinis bulvių plokštainis su rūkytomis kiaulės ausytėmis puikiai tiks savaitgalio pietų ar vakarienės stalui. 

Ingredientai

  • Bulvės 2 kg
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Lašiniai 200 g
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Rūkytos kiaulės ausys 150 g

Eiga

  1. Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame.
  2. Lašinukus supjaustome nestambiais kubeliais, paspirginame kartu su kubeliais supjaustytais svogūnais ir sudedame į tarkius. Tarkius pagardiname druska, smulkiai trintais pipirais, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
  3. Keturkampę kepimo formą ar skardą ištepame riebalais. Į ją supilame pusę kiekio paruoštos tarkių masės. Tarkius išlyginame, ant jų vienodai sudedame juostelėmis smulkintas kiaulės ausis ir likusius tarkius. Plokštainio viršų išlyginame ir aptepame plaktu kiaušiniu.
  4. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. (laikas priklauso nuo plokštainio storio).
  5. Iškepusį plokštainį supjaustome keturkampiais gabalėliais, sudedame į pašildytą pusdubenį ir patiekiame ant stalo. Valgome su spirgučių padažu ar grietine.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai