Bulvių plokštainis su kiaulės ausimis
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Kai norisi pavalgyti sočiai ir drūtai :) Tradicinis bulvių plokštainis su rūkytomis kiaulės ausytėmis puikiai tiks savaitgalio pietų ar vakarienės stalui.
Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Svogūno roputės 2 vnt
- Lašiniai 200 g
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Rūkytos kiaulės ausys 150 g
Eiga
- Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame.
- Lašinukus supjaustome nestambiais kubeliais, paspirginame kartu su kubeliais supjaustytais svogūnais ir sudedame į tarkius. Tarkius pagardiname druska, smulkiai trintais pipirais, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
- Keturkampę kepimo formą ar skardą ištepame riebalais. Į ją supilame pusę kiekio paruoštos tarkių masės. Tarkius išlyginame, ant jų vienodai sudedame juostelėmis smulkintas kiaulės ausis ir likusius tarkius. Plokštainio viršų išlyginame ir aptepame plaktu kiaušiniu.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. (laikas priklauso nuo plokštainio storio).
- Iškepusį plokštainį supjaustome keturkampiais gabalėliais, sudedame į pašildytą pusdubenį ir patiekiame ant stalo. Valgome su spirgučių padažu ar grietine.
- Skanaus:)