Bulvių plokštainis su džiovintais grybais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 3 l
- Lašiniai 200 g
- Džiovinti grybai Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Svogūnas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į bulvių tarkius sudėti smulkai supjaustytus ar mėsmale sumaltus grybus, pipirus, druską. Lašinukus supjaustyti kubeliais ir paspirginti kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, supilti į tarkus ir viską gerai išmaišyti. Kiaušinius išplakti iki purios masės ir atsargiai (apvarant) įmaišyti į tarkius.
- Skardą ar formą ištepti riebalais, į ją vienodu sluoksniu paskleisti tarkių masę. Išlyginti paviršių ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
- Prieš pateikiant į stalą, plokštainį supjaustyti stačiakampiais gabalėliais ir sudėti į pakaitintą pusdubenį. Prie jo tinka sviesto - grietinės ar spirgų padažas.