Bulvių plokštainis su džiovintais grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Bulvės 3 l
  • Lašiniai 200 g
  • Džiovinti grybai Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į bulvių tarkius sudėti smulkai supjaustytus ar mėsmale sumaltus grybus, pipirus, druską. Lašinukus supjaustyti kubeliais ir paspirginti kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, supilti į tarkus ir viską gerai išmaišyti. Kiaušinius išplakti iki purios masės ir atsargiai (apvarant) įmaišyti į tarkius.
  2. Skardą ar formą ištepti riebalais, į ją vienodu sluoksniu paskleisti tarkių masę. Išlyginti paviršių ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  3. Prieš pateikiant į stalą, plokštainį supjaustyti stačiakampiais gabalėliais ir sudėti į pakaitintą pusdubenį. Prie jo tinka sviesto - grietinės ar spirgų padažas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!