Bulvių plokštainis
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Kaip gi Lietuvoje be bulvių plokštainio? Tradicinis, skanus ir paprastas bulvių plokštainio receptas.
Ingredientai
- Bulvės 6 kg
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Svogūnas 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 225° C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuojame į dubenį, nusunkiame. Taip pat smulkiai sutarkuojame svoguną ir sudedame į tarkius. Pieną užvirinime ir užpilame ant tarkių.
- Pasūdome, įmušame kiaušinį, įpilame aliejaus ir viską išmaišome. Išmaišytą masę krečiame i į formą ir kišame į orkaitę. Kepame 30 - 35 min. (didesnis plokštainis kepamas ilgiau - kol kepama masė nebelimpa prie pagaliuko). Ištraukus supjaustome.
- PADAŽUI: reikės 50 g sviesto ir 250 g grietinės. Puode ištirpiname sviestą, sudedame grietinę ir gerai išmaišius užkaitiname. Jei grietinė labai tiršta, galima įpilti truputį vandens. Šį padažą galima maišyti su keptais svogūnais. Padažas patiekiamas atskirai, padažinėje.
- Galima valgyti ir su spirgučiu padažu: spirgus pakepiname su svogūnais ir baigiant kepti sudedame grietinę.
- Skanaus:)