Bulvių plokštainis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Kaip gi Lietuvoje be bulvių plokštainio? Tradicinis, skanus ir paprastas bulvių plokštainio receptas. 

Ingredientai

  • Bulvės 6 kg
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 225° C. Nuluptas bulves smulkiai sutarkuojame į dubenį, nusunkiame. Taip pat smulkiai sutarkuojame svoguną ir sudedame į tarkius. Pieną užvirinime ir užpilame ant tarkių.
  2. Pasūdome, įmušame kiaušinį, įpilame aliejaus ir viską išmaišome. Išmaišytą masę krečiame i į formą ir kišame į orkaitę. Kepame 30 - 35 min. (didesnis plokštainis kepamas ilgiau - kol kepama masė nebelimpa prie pagaliuko). Ištraukus supjaustome.
  3. PADAŽUI: reikės 50 g sviesto ir 250 g grietinės. Puode ištirpiname sviestą, sudedame grietinę ir gerai išmaišius užkaitiname. Jei grietinė labai tiršta, galima įpilti truputį vandens. Šį padažą galima maišyti su keptais svogūnais. Padažas patiekiamas atskirai, padažinėje.
  4. Galima valgyti ir su spirgučiu padažu: spirgus pakepiname su svogūnais ir baigiant kepti sudedame grietinę.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!