Bulvių pica

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Bulvių mėgėjams patiks: ypač soti bulvių pica.

Ingredientai

  • Bulvės 700 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Gartyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kumpis arba dešra 200 g
  • Svogūnai 2 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Vyšniniai pomidoriukai 150 g
  • Sūris 170 g
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūnus supjaustyti žiedais, sudėti juostelėmis supjaustytą papriką ir lengvai apkepinti įbėrus truputi pipirų. Sudėti pjaustytą dešrą, išmaišyti ir išjunti viryklę;
  2. Bulves sutarkuoti burokine tarka, sudėti česnaką, kiaušinius, miltus, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
  3. Gautą masę tolygiai paskirstyti ant keptuvės ir kepti ant lėtos ugnies, apkepus atsargiai apversti;
  4. Ant apkeptos picos viršaus sudėti apkepintus svogūnus ir paprikas;
  5. Paviršių ištepti grietine ir garstyčių padažu, uždėti pjaustytus pomidorus, papriką, pabarstyti svogūnų laiškais;
  6. Užberti tarkuotu sūriu ir uždengti keptuvę dangčiu ir kepti kol išsilydys sūris.

Panašūs receptai