Bulvių kroketai su sūriu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Puikus garnyras prie įvairių patiekalų!
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 40 g
- Fermentinis sūris 100 g
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Malti džiuvesėliai Pagal skonį
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Maltas muskatas 1 žiupsnelis
- Druska, pipirai 1 žiupsnelis
- Augalinis aliejus Pagal skonį
Eiga
- Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame.
- Į karštas bulves dedame sviestą, beriame tarkuotą sūrį ir viską sutriname grūstuvu.
- Į bulvių masę dedame vieno kiaušinio trynį, miltus, krakmolą. Paskaniname druska, pipirais ir maltu muskatu. Išminkome.
- Kiaušinį ir likusį baltymą išplakame.
- Drėgnomis rankomis formuojame bulvių rutuliukus, apvoliojame juos miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Kepame gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
- Patarimas, iškeptus kroketus dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejus.