Bulvių kroketai
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 10, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Puikus garnyras prie įvairiausių karštų patiekalų, o taip pat geras būdas panaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Galima valgyti ir vienus su skaniu padažu.
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušinio baltymas 5 vnt
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus Pagal skonį
- Malti džiuvesėliai Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Graikiniai riešutai 100 g
Eiga
- Bulves nulupame, nuplauname, išverdame, atvėsiname ir sumalame.
- Sudedame gerai plaktus baltymus, pipirus, druską, petražoles. Iš taip paruoštos masės formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir kepame dideliame aliejaus kiekyje.
- Patiekiame karštus.
- Skanaus:)
- P.S. Norėdami paruošti prašmatnesnius kroketus, galime į masę įmaišyti 100 g maltų graikinių riešutų.