Bulvių kroketai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Puikus garnyras prie įvairiausių karštų patiekalų, o taip pat geras būdas panaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Galima valgyti ir vienus su skaniu padažu. 

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg
  • Kiaušinio baltymas 5 vnt
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus Pagal skonį
  • Malti džiuvesėliai Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Graikiniai riešutai 100 g

Eiga

  1. Bulves nulupame, nuplauname, išverdame, atvėsiname ir sumalame.
  2. Sudedame gerai plaktus baltymus, pipirus, druską, petražoles. Iš taip paruoštos masės formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir kepame dideliame aliejaus kiekyje.
  3. Patiekiame karštus.
  4. Skanaus:)
  5. P.S. Norėdami paruošti prašmatnesnius kroketus, galime į masę įmaišyti 100 g maltų graikinių riešutų.

Panašūs receptai