Bulvių košė su šonine ir kopūstais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Bulvės 6 vnt
- Kopūstai 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Karštai rūkyta šoninė Pagal skonį
- Saldžioji paprika 1 vnt
- Prieskoniai Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Išvirkite sūdytame vandenyje bulves. Po to jas sutrinkite į košę (nei pieno nei grietinės nereikia). Tuo metu, kai verda bulvės, kitame puode sūriame vandenyje pavirkite kopūstą. Virti reikia apie 10–15 minučių. Suminkštėjusį kopūstą nusunkite ir stambiai supjaustykite lapus.
- Didelėje keptuvėje ar troškintuve pakepkite smulkintą svogūną. Tada suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir pakepkite kartu su svogūnais. Įberkite pipirų. Sudėkite trintas bulves ir kopūstą ir viską labai gerai išmaišykite. Bulvės šiek tiek patyžta ir sulimpa su kopūstais bei šonine. Išjunkite ugnį, uždenkite viską dangčiu (jį puikiai atstoja folija ar didelė lėkštė) ir palaikykite apie 15 minučių.
- Visa košė pakvimpa šonine, o kopūstas suteikia jai lengvumo – labai skanus, kvapnus ir lengvas maistas. Ir sveika ir skanu.