Bulvių kepsniukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Bulvių kepsniukai, bulvių kotletukai, bulvių rutuliukai - kaip pavadinsi, taip negadinsi. Siūlome išbandyti, prižadame, jog gausis tikrai labai skaniai!

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg
  • Margarinas 30 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Lašiniai 75 g
  • Svogūnų laiškai Pagal skonį
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Margarinas aptepimui 20 g

Eiga

  1. Nulupkite bulves ir jas išvirkte sūriame vandenyje, sugrūsti (galima apšutintas bulves nulupti, sumalti mėsmale).
  2. Lašinius susmulkinkite, pakepinkite, juose pakepkite taip pat ir supjaustytą svogūną, atvėsinus sumaišykite su bulvių mase, įminkykite kiaušinio trynius, miltus ir tą tešlą iškočiokite į 5 cm skersmens ritinį.
  3. Supjaustyti jį 2 cm storio gabalus, jų pjūvį truputį pabarstykite miltais ir dėti į margarinu išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje arba aliejuje, kol pagels . (Tokius „švilpikus“, tik be lašinių, kepu Kūčių vakarienei ir patiekiu su grybų padažu – labiausiai valgomas patiekalas).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!