Bulvių kepsniukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Bulvių kepsniukai, bulvių kotletukai, bulvių rutuliukai - kaip pavadinsi, taip negadinsi. Siūlome išbandyti, prižadame, jog gausis tikrai labai skaniai!
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Margarinas 30 g
- Svogūnas 1 vnt
- Lašiniai 75 g
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Margarinas aptepimui 20 g
Eiga
- Nulupkite bulves ir jas išvirkte sūriame vandenyje, sugrūsti (galima apšutintas bulves nulupti, sumalti mėsmale).
- Lašinius susmulkinkite, pakepinkite, juose pakepkite taip pat ir supjaustytą svogūną, atvėsinus sumaišykite su bulvių mase, įminkykite kiaušinio trynius, miltus ir tą tešlą iškočiokite į 5 cm skersmens ritinį.
- Supjaustyti jį 2 cm storio gabalus, jų pjūvį truputį pabarstykite miltais ir dėti į margarinu išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje arba aliejuje, kol pagels . (Tokius „švilpikus“, tik be lašinių, kepu Kūčių vakarienei ir patiekiu su grybų padažu – labiausiai valgomas patiekalas).