Bulvių ir salierų blyneliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Dar vienas puikus virtų bulvių ir salierų receptas, o apkeptos saulėgrąžos dar labiau pagerina blynų skonį.
Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Salierai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui Pagal skonį
Eiga
- Bulves bei salierus nulupti, sudėti į puodą su pasūdytų vandeniu ir išvirti;
- Išvirusias daržoves sugrūsti, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, druskos bei pipirų;
- Su šaukštu kabinti tešlą, merkti į lukštentas saulėgrąžas ir kepti aliejuje;
- Patiekti dar karštus kartus su grietine.