Bulvių ir porų apkepas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Bulvių ir porų apkepas

Ingredientai

  • Poras 2 vnt
  • Bulvės 400 g
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 200 ml
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Čiobreliai 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Muškato riešutas 1 vnt
  • Tarkuotas sūris 100 g

Eiga

  1. Porus susmulkinkite į plonus pusmėnulius. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio skrituliais, pasūdykite ir įberkite pipirų.
  2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir į ją sudėkite (lyg išklotumėte) skritulėlius.
  3. Sviestą ištirpinkite gilioje keptuvėje, sudėkite porus, šiek tiek druskos, pipirų ir čiobrelius. Viską maišydami kepinkite kelias minutes kol jie suminkštės ir gražiai pagels. Jei naudojate šviežio čiobrelio šakeles – jas ištraukite ir išmeskite. Porus pilkite ant bulvių.
  4. Į keptuvę supilkite grietinėlę ar jogurtą, česnaką, įdėkite lauro lapą, liepsną sumažinkite kiek įmanoma ir viską maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite muskatą.
  5. Padažą pilkite ant bulvių su porais, viską pabarstykite tarkuotu sūriu.
  6. Skardą uždenkite kepimo folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Tuomet nudenkite foliją ir kepkite dar apie 15 – 20 min. kol apkepas gražiai apskrus.

Panašūs receptai