Bulvių ir porų apkepas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Bulvių ir porų apkepas
Ingredientai
- Poras 2 vnt
- Bulvės 400 g
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 200 ml
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Čiobreliai 2 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Lauro lapai 1 vnt
- Muškato riešutas 1 vnt
- Tarkuotas sūris 100 g
Eiga
- Porus susmulkinkite į plonus pusmėnulius. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio skrituliais, pasūdykite ir įberkite pipirų.
- Kepimo skardą ištepkite sviestu ir į ją sudėkite (lyg išklotumėte) skritulėlius.
- Sviestą ištirpinkite gilioje keptuvėje, sudėkite porus, šiek tiek druskos, pipirų ir čiobrelius. Viską maišydami kepinkite kelias minutes kol jie suminkštės ir gražiai pagels. Jei naudojate šviežio čiobrelio šakeles – jas ištraukite ir išmeskite. Porus pilkite ant bulvių.
- Į keptuvę supilkite grietinėlę ar jogurtą, česnaką, įdėkite lauro lapą, liepsną sumažinkite kiek įmanoma ir viską maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite muskatą.
- Padažą pilkite ant bulvių su porais, viską pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Skardą uždenkite kepimo folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Tuomet nudenkite foliją ir kepkite dar apie 15 – 20 min. kol apkepas gražiai apskrus.