Bulvių apkepas su mėsa

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus bulvių apkepo su mėsa receptas. Panašus į lietuvišką kugelį, tačiau kiek kitoks. Ragaujam!

Ingredientai

  • Mėsa 300 g
  • Bulvės 10 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 50 g
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Bulves(pusę masės) ir morkas sumalkite , įdėkite vieną supjaustytą ir apkeptą svogūną, kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Galite įdėti ir paprikų, žirnelių ar kukurūzų.
  2. Virtą mėsą sumalkite, sumaišykite su kitu pjaustytu ir apkeptu svogūnu bei prieskoniais. Susipjaustykite likusias bulves, jas dėsime ant viršaus (paskutinio sluoksnio), kad pyragas atrodytų gražiau.
  3. Į riebalais ištrintą kepimo formą dėkite pusę bulvių masės, paskleiskite 2 šaukštus grietinės, tada dėkite sluoksnį mėsos ir vėl užtepkite 2 šaukštus grietinės.
  4. Likusias bulves apšlakstome aliejumi, paprieskoniuojame ir dedame ant viršaus.
  5. Kepame orkaitėje, apkepą dekoruojame porais ar krapais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!