Bulvių apkepas su mėsa
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus bulvių apkepo su mėsa receptas. Panašus į lietuvišką kugelį, tačiau kiek kitoks. Ragaujam!
Ingredientai
- Mėsa 300 g
- Bulvės 10 vnt
- Morkos 2 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
- Sviestas 50 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Bulves(pusę masės) ir morkas sumalkite , įdėkite vieną supjaustytą ir apkeptą svogūną, kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Galite įdėti ir paprikų, žirnelių ar kukurūzų.
- Virtą mėsą sumalkite, sumaišykite su kitu pjaustytu ir apkeptu svogūnu bei prieskoniais. Susipjaustykite likusias bulves, jas dėsime ant viršaus (paskutinio sluoksnio), kad pyragas atrodytų gražiau.
- Į riebalais ištrintą kepimo formą dėkite pusę bulvių masės, paskleiskite 2 šaukštus grietinės, tada dėkite sluoksnį mėsos ir vėl užtepkite 2 šaukštus grietinės.
- Likusias bulves apšlakstome aliejumi, paprieskoniuojame ir dedame ant viršaus.
- Kepame orkaitėje, apkepą dekoruojame porais ar krapais.