Bulvių – pomidorų omletas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Lengvai paruošiamas ir paprastas bulvių ir pomidorų omletas su aromatinėmis žolelėmis.

Ingredientai

  • Bulvės 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Sviestas 40 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Svogūnų laiškai Pagal skonį
  • Pomidorai 3 vnt
  • Pankoliai, bazilikai, krapai ar kitos aromatinės žolelės Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Bulves nulupkite, susmulkinti griežinėliais.
  2. Įpilkite alyvuogių aliejaus į keptuvę, įkaitinkite, sudėkite bulves ir jas kepkite 15-20 minučių ant nedidelės kaitros. Po to sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite dar 5 minutes.
  3. Pieną sumaišykite su miltais, įplakite kiaušinius, įdėkite tarkuoto mėgstamo sūrio (parmezano, mocarelos) pasūdykite, įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus, kitas žoleles.
  4. Bulves išimkite iš keptuvės, pakartotinai įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite pomidorus, bulves,viską užpilkite plaktų kiaušinių mišiniu. (Galite pomidorų griežinėlius dėti ir į omleto vidų. Tuomet reikės visų pirma supilti kiaušinių masę ant keptuvės ir bulvių, tuomet ant pusės omleto išdėlioti pomidorus ir „apvožti“ omletą, perlenkti pusiau).
  5. Keptuvėje kepkite pagal poreikį, viskas priklauso, ar mėgstate pilnai ar vidutinškai iškepusį omletą. Jeigu norite, tokį omletą galite kepti ir orkaitėje, tuomet prireiks 25 - 30 minučių. Skanaus!

Panašūs receptai