Bulvių – pomidorų omletas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Lengvai paruošiamas ir paprastas bulvių ir pomidorų omletas su aromatinėmis žolelėmis.
Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Svogūnas 1 vnt
- Sviestas 40 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 6 vnt
- Druska Pagal skonį
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Pomidorai 3 vnt
- Pankoliai, bazilikai, krapai ar kitos aromatinės žolelės Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Bulves nulupkite, susmulkinti griežinėliais.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus į keptuvę, įkaitinkite, sudėkite bulves ir jas kepkite 15-20 minučių ant nedidelės kaitros. Po to sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite dar 5 minutes.
- Pieną sumaišykite su miltais, įplakite kiaušinius, įdėkite tarkuoto mėgstamo sūrio (parmezano, mocarelos) pasūdykite, įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus, kitas žoleles.
- Bulves išimkite iš keptuvės, pakartotinai įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite pomidorus, bulves,viską užpilkite plaktų kiaušinių mišiniu. (Galite pomidorų griežinėlius dėti ir į omleto vidų. Tuomet reikės visų pirma supilti kiaušinių masę ant keptuvės ir bulvių, tuomet ant pusės omleto išdėlioti pomidorus ir „apvožti“ omletą, perlenkti pusiau).
- Keptuvėje kepkite pagal poreikį, viskas priklauso, ar mėgstate pilnai ar vidutinškai iškepusį omletą. Jeigu norite, tokį omletą galite kepti ir orkaitėje, tuomet prireiks 25 - 30 minučių. Skanaus!