Bulviniai vėdarai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Lietuvių pamėgti lietuviški vėdarai.

Ingredientai

  • Bulvės 3 kg
  • Kiaulių žarnos Pagal skonį
  • Taukai 200 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai 150 g

Eiga

  1. Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais, pakepiname spirgintuose žarnų taukuose, sudedame į tarkius ir pasūdome. Gerai išmaišius, bulvių masę sukemšame į švariai išvalytas kiaulės žarnas.
  2. Užrišus žarnų galus, vėdarus sudedame į riebalais išteptą skardą, apipilame jų viršų riebalais ir apie 1 val. kepame iki 150 - 170◦C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepant vėdarus reikia juos keletą kartų apšlakstyti riebalais, o žarnas, kad nesutrūkinėtų, pabadyti smeigtuku ar šakute.
  3. Patiekiant ant stalo vėdarus supjaustome gabalėliais ir užpilame šviežiais paspirgintais lašinukais.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai