Bulviniai vėdarai
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 16, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Lietuvių pamėgti lietuviški vėdarai.
Ingredientai
- Bulvės 3 kg
- Kiaulių žarnos Pagal skonį
- Taukai 200 g
- Svogūno roputės 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Lašiniai 150 g
Eiga
- Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais, pakepiname spirgintuose žarnų taukuose, sudedame į tarkius ir pasūdome. Gerai išmaišius, bulvių masę sukemšame į švariai išvalytas kiaulės žarnas.
- Užrišus žarnų galus, vėdarus sudedame į riebalais išteptą skardą, apipilame jų viršų riebalais ir apie 1 val. kepame iki 150 - 170◦C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepant vėdarus reikia juos keletą kartų apšlakstyti riebalais, o žarnas, kad nesutrūkinėtų, pabadyti smeigtuku ar šakute.
- Patiekiant ant stalo vėdarus supjaustome gabalėliais ir užpilame šviežiais paspirgintais lašinukais.
- Skanaus:)