Bulviniai kroketai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikus garnyras prie įvairių patiekalų. Gamindami bulvių kroketus į masę galite įmaišyti ir sūrio ir špinatų ar ko nors dar, kaip tik padiktuos jūsų fantazija.
Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kvietiniai miltai 6 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 pagal skonį
- Aliejus 150 ml
- Prieskoniai Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
Eiga
- Virtas bulves sutrinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Jeigu norite, į masę įdėkite šiek tiek kepinto svogūno, krapų.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir į bulvių košę įdėkite tik kiaušinius.
- Į masę supilkite miltus ir gerai juos išmaišykite.
- Jeigu masė nelimpa prie rankų, formuokite rutuliukus, jeigu limpa per daug, galite įberti dar miltų.
- Suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos miltais (galite ir džiuvesėliais), tuomet suvilgykite kiaušinio baltymu.
- Įkaitinkite aliejų ir kepkite bulvių rutuliukus apie 6-7 minutes. sumuškite kiaušinio trynius, sudėkite miltus ir gerai permaišykite.
- Skanaus!