Bulvienė su mėsos kukuliais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 750 g
- Poras 500 g
- Svogūnas 2 vnt
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sultinys 1 l
- Bandelė 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Muškatas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Faršas 300 g
- Pomidorai 3 vnt
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Bulves supjaustyti 2 cm kubeliais. Svogūnus – sukapoti, pusė atidėti. Porus supjaustyti griežinėliais.
- Aliejuje apkepti porus, svogūnus ( 5 min. ). Sudėti bulves, supilti sultinį ir virti maždaug 20 min.
- Bandelę išmirkyti vandenyje, nuspaust ir išminkyti su kiaušiniu, mėsa, svogūnais ir prieskoniais. Suvolioti kukulius. Sudėti juos į sriubą ir virti 10 min.
- Pomidorus supjaustyti į 8 dalis, sudėti į sriubą ir trumpai pavirti. Paskaninti mairūnais, salierų druska ir petražolėmis.