Bulvienė su kumpiu

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 4, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Idėja gardžiai vakarienei.

Ingredientai

  • Salierai 70 g
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Rūkytas kumpis 150 g
  • Vanduo 3 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinio kubeliai 2 kubelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 5 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 50 g
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves, susmulkinkite salierą, sukapokite svogūnus. Kubeliais supjaustykite kumpį.
  2. Bulves, salierą, svogūnus, kumpį ir tris su puse stiklinės vandens supilkite į didelį puodą ir užvirinkite. Virkite ant vidutinio karštio 10-15 minučių. Įmaišykite vištienios buljoną, pagal skonį druskos ir pipirų.
  3. Atskirame puode ištripdykite sviestą, supilkite miltus ir nuolatos maišykite iki sutirštės (apie 1 minutę). Iš lėto supilkite pieną, kad nesusidarytų gabaliukų. Toliau maišydami pavirkite dar 4-5 minutes.
  4. Įmaišykite pieno mišinį į didįjį puodą ir virkite kol daržovės suminkštės.

Panašūs receptai