Bulvienė su kumpiu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Idėja gardžiai vakarienei.
Ingredientai
- Salierai 70 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Rūkytas kumpis 150 g
- Vanduo 3 stiklinė (-ės)
- Vištienos sultinio kubeliai 2 kubelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 5 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 50 g
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves, susmulkinkite salierą, sukapokite svogūnus. Kubeliais supjaustykite kumpį.
- Bulves, salierą, svogūnus, kumpį ir tris su puse stiklinės vandens supilkite į didelį puodą ir užvirinkite. Virkite ant vidutinio karštio 10-15 minučių. Įmaišykite vištienios buljoną, pagal skonį druskos ir pipirų.
- Atskirame puode ištripdykite sviestą, supilkite miltus ir nuolatos maišykite iki sutirštės (apie 1 minutę). Iš lėto supilkite pieną, kad nesusidarytų gabaliukų. Toliau maišydami pavirkite dar 4-5 minutes.
- Įmaišykite pieno mišinį į didįjį puodą ir virkite kol daržovės suminkštės.