Bulvės šoninėje

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Idealus užkandis vakarojant su draugais ar vaišinti netikėtus svečius. Prie alaus tiks neabejotinai.

Ingredientai

  • Šoninė 400 g
  • Druska Pagal skonį
  • Bulvės 5 vnt

Eiga

  1. Nulupkite bulvytes, jei šviežios, jas tiesiog nuvalykite. Nuplaukite ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabaliukais.
  2. Puode užpilkite bulves šaltu vandeniu. Jį pasūdykite.
  3. Užkaiskite puodą. Vandeniui užvirus pavirkite bulves apie 3-4 minutes arba kol galėsite lengvai įsmeigti šakutę. Bet nepervirkite, kad bulvė nesutrupėtų!
  4. Šoninę supjaustykite taip, kad ją galėtumėte nesunkiai apsukti aplink bulves.
  5. Bulves apsukite šonine ir sutvirtinkite dantų krapštuku.
  6. Bulves sudėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių arba kol šoninė taps traški.
  7. Jei bulves kepsite ant grotelių, jų vartyti nereikės, jei tiesiai ant skardos, nepamirškite to padaryti.

Panašūs receptai