Bulvės šoninėje
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Idealus užkandis vakarojant su draugais ar vaišinti netikėtus svečius. Prie alaus tiks neabejotinai.
Ingredientai
- Šoninė 400 g
- Druska Pagal skonį
- Bulvės 5 vnt
Eiga
- Nulupkite bulvytes, jei šviežios, jas tiesiog nuvalykite. Nuplaukite ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabaliukais.
- Puode užpilkite bulves šaltu vandeniu. Jį pasūdykite.
- Užkaiskite puodą. Vandeniui užvirus pavirkite bulves apie 3-4 minutes arba kol galėsite lengvai įsmeigti šakutę. Bet nepervirkite, kad bulvė nesutrupėtų!
- Šoninę supjaustykite taip, kad ją galėtumėte nesunkiai apsukti aplink bulves.
- Bulves apsukite šonine ir sutvirtinkite dantų krapštuku.
- Bulves sudėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių arba kol šoninė taps traški.
- Jei bulves kepsite ant grotelių, jų vartyti nereikės, jei tiesiai ant skardos, nepamirškite to padaryti.