Bulvės įdarytos menke ir krabų mėsa

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Menkių filė 300 g
  • Bulvės 6 vnt
  • Krabai 150 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Pienas 150 ml
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 120 ml
  • Sviestas 50 g
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Mocarela sūris 70 g
  • Grietinėlė 200 ml
  • Petražolės Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Užverdame vandenį ir į jį sudedame žuvį ir verdame apie 3–5 min. Menkę išgriebiame į lėkštę ir į tą patį vandenį dedame virti švariai nuplautas bulves su lupenomis. Kol bulvės verda, pasigaminame įdarą. Svogūną ir susmulkintą česnaką kepame įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada sudedame susmulkintą žuvį, suberiame žuvies prieskonius, petražoles, permaišome ir kepame kartas nuo karto pamaišydami apie penkias minutes.
  2. Tada sudedame susmulkintą krabų mėsą arba krevetes, pilame grietinėlę, pasūdome ir pabarstome maltais pipirais ir dar troškiname apie penkias minutes. Šiek tiek pravėsusioms bulvėms nupjauname viršutinę dalį ir išskobiame vidų (paliekame apie pusės centimetro sieneles).
  3. Bulvių minkštimą sumalame. Sudedame sviestą, miltus, pieną, tarkuotą muskatą, druskos žiupsnelį ir viską gerai maišome plakikliu (svarbu, kad neliktų gumuliukų). Į tuščiavidures bulves dedame paruoštą menkę.
  4. Dedame bulvę į skardą. Bulvių masę dedame į konditerinį maišelį ir padarome iš jos ant kiekvienos bulvės dviejų – trijų aukštų sieneles. Pabaigoje apibarstome tarkuotu mocarelos sūriu. Dedame kepti į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!