Brokolių pyragas su pėlėsiniu sūriu
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus sveikuoliškas brokolių pyragas su įvairiais sūriais. Paprasta paruošti ir labai skanu.
Ingredientai
- Miltai 230 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Druska 50 g
- Pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Muškato riešutas 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Sviestas 200 g
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Brokoliai Pagal skonį
- Pienas 200 ml
- Įvairūs sūriai 200 g
- Pelėsinis sūris Pagal skonį
Eiga
- Pyrago pagrindas: persijotus miltus sumaišykite su druska ir gabalėliais susmulkintu sviestu.
- Jei lydytą sviestą laikote kambario temperatūroje, valandai įdėkite jį į šaldytuvą, kad sukietėtų, nes naudojant visai minkštą sviestą tešla sunkiai minkysis, velsis ir lips prie rankų.
- Pirštais viską greitai ištrinkite, kad pasidarytų trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Minkykite, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelipni. Jei labai reikia - pabarstykite dar šiek tiek miltų.
- Išminkytą tešlą dėkite į maišelį ir šaldymo kameroje palikite valandai pailsėti.
- Pyrago įdaras Įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus tiek, kad pasidarytų skaidrūs, bet neapskrudę. Atvėsinkite.
- Puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir jame 5 minutes apvirkite nuo koto atskirtas brokolių šakeles. Vandenį nupilkite, brokolius perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškiai žalios spalvos.
- Atvėsintą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus tokio dydžio apskritimu, kokio pločio bus Jūsų kepimo indo dugnas.
- Atsargiai ją įklokite į indą, dugną ir kraštus kruopščiai apspauskite, subadykite šakute dugną ir įtiesę kepimo popierių įberkite pupelių.
- Pupelės neleis tešlai išsipūslėti. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
- Išėmę iš orkaitės, nuimkite popierių ir pupeles. Ant apkepto pyrago pagrindo į indą dėkite iškeptus svogūnus, susmulkintą sūrį ir ant viršaus išdėliokite apvirtus brokolius.
- Kiaušinius, pieną su druska, maltais muskato riešutais ir pipirais išklakite iki vientisos masės.
- Masę užpilkite ant pyrago įdaro. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
- Pyrago vidus turi būti minkštas ir purus, bet ne skystas.