Braškiniai ledai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaivūs braškiniai ledai, kuriuos lengvai paruošite namie be jokių specialių prietaisų.

Ingredientai

  • Šaldytos braškės 500 g
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Vanilės esencija 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Riebi grietinėlė 500 ml

Eiga

  1. Atšaldytas braškes palikykite kambario temperatūroje apie 10 min. Maisto smulkintuvu jas susmulkinkite iki mažų gabaliukų. Supilkite kondensuotą pieną, druską ir vanilę. Viską gerai sumaišykite. Mišinį supilkite į vidutinio dydžio indą.
  2. Grietinėlę išplakite (turi susidaryti tvirti kauburėliai, tačiau neperplakite). Apie pusę plaktos grietinėlės lengvai įmaišykite į braškių mišinį. Tada šį mišinį įmaišykite į likusią grietinėlę.
  3. Supilkite ledus į indą (geriausiai tinka duonos kepimo forma), uždenkite ir šaldykite kameroje. Po dviejų valandų į ledus galite papildomai įmaišyti pageidaujamų priedų (sausainių gabaliukų, šokolado ir kt.). Po to dar šaldykite apie 3 val., kol ledai tampa tvirti.

Panašūs receptai