Braškiniai ledai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gaivūs braškiniai ledai, kuriuos lengvai paruošite namie be jokių specialių prietaisų.
Ingredientai
- Šaldytos braškės 500 g
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Vanilės esencija 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Riebi grietinėlė 500 ml
Eiga
- Atšaldytas braškes palikykite kambario temperatūroje apie 10 min. Maisto smulkintuvu jas susmulkinkite iki mažų gabaliukų. Supilkite kondensuotą pieną, druską ir vanilę. Viską gerai sumaišykite. Mišinį supilkite į vidutinio dydžio indą.
- Grietinėlę išplakite (turi susidaryti tvirti kauburėliai, tačiau neperplakite). Apie pusę plaktos grietinėlės lengvai įmaišykite į braškių mišinį. Tada šį mišinį įmaišykite į likusią grietinėlę.
- Supilkite ledus į indą (geriausiai tinka duonos kepimo forma), uždenkite ir šaldykite kameroje. Po dviejų valandų į ledus galite papildomai įmaišyti pageidaujamų priedų (sausainių gabaliukų, šokolado ir kt.). Po to dar šaldykite apie 3 val., kol ledai tampa tvirti.