Bolivinės balandos salotos su saldžiomis bulvėmis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šios gaivios salotos yra labai sveikos, skanios ir paprastai pagaminamos. Be to, jos yra labai sočios, todėl tikrai pavalgysite ir nesijausite alkani. Galima valgyti tiek šaltas, tiek karštas. 

Ingredientai

  • Bolivinė balanda 100 g
  • Saldžios bulvės 1 vnt
  • Saulėgrąžų daigai Pagal skonį
  • Špinatai Pagal skonį
  • Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
  • Rukola 1 sauja (-os)
  • Pomidoriukai 10 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Citrina Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Medus Pagal skonį
  • Garstyčios Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmiausiai išverdame bolivinę balandą - 100 g reikės 200 ml vandens. Verdame apie 15 - 20 min., kol suminkštės ir taps skaidri. Nupilame vandenį ir paliekame uždengę dangčiu dar 10 minučių.
  2. Saldžiąją bulvę išverdame ir pakepiname.
  3. Iš anksto pasiruošiame žalumynus: špinatus, daigus, rukolą ir kitus mėgstamus žalumynus. Pomidoriukus perpjauname per pusę ir sumaišome kartu su žalumynais.
  4. Pasiruošiame padažą salotoms: sumaišome druską, garstyčias, šlakelį citrinos sulčių ir aliejaus.
  5. Dabar viską sumaišome kartu: bolivinę balandą, žalumynus su pomidoriukais, saldžiąją bulvę ir viską apšlakstome padažu.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai