Blynų tortas su šokoladu ir grietinėle
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Štai toks blynų tortas tikrai nesunkiai pagaminamas ir kiekvienas namuose nesunkiai gali pasigaminti štai tokį tortą. O jis puikiai tiktų ir gimtadieniams, nes yra labai skanus!
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Miltai 250 g
- Pienas 200 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Grietinėlė 400 ml
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Likeris 2 šaukštas (-ai)
- Vanilės ekstraktas 1 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Šokoladas 150 g
- Sviestas 80 g
Eiga
- Visų pirma išplakame kiaušinius. Susmulkinkite šokoladą (pasiruoškite jį, bet jo į tešlą dėti nereikės).
- Išlydome sviestą ir jame ištirpiname kakavą.
- Į kiaušinius supilame miltus, sviestą su kakava žiupsnį druskos.
- Kepame norimo dydžio blynus. keptuvę patepame sviestu (tikru, nes tepūs riebalų mišiniai pridega, nepadauginkite). Arba, jeigu norite kepti be sviesto, galite jo daugiau įdėti į tešlą ir jeigu keptuvė gera, blynai labai gražiai iškeps ir be jokio riebaliuko ant keptuvės.
- Darome kremą. 300 ml riebios grietinėlės išplakame su vanilės cukrumi, vanilės ekstraktu ir likeriu (galite ir nedėti, jeigu nenorite, ar nemėgstate).
- Blynus pertepame kremu, truputį kremo pasiliekame paskutinio blyno dekoravimui, uždedame kokį vaisių ant viršaus ir tuojau pilsime šokoladą.
- Darome šokolado užpilą. Į smulkiai susmulkintą šokoladą, įpilame grietinėlės ir ant labai mažos ugnies pamažu lydome maišydami.
- PATARIMASVietoj grietinėlės galite naudoti maskarponę arba paprastą, tačiau pačią riebiausią grietinę.
- Skanaus!