Blynų tortas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Paprastas, gardus blynų tortas su lengvu varškės ir grietinėlės pertepimu.
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas 700 ml
- Druska 3 g
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Šokoladas 150 g
- Soda 3 g
- Romas 1 šaukštas (-ai)
- Varškė 550 g
- Grietinėlė 600 ml
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukraus pudra 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Nedideliame kiekyje pieno išlydyti 50 g šokolado, sudėti citrinos sultimis nugesintą sodą, įpilto romą;
- Į indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, pilti likusį pieną ir palaipsniui berti miltus;
- Viską supilti į bendrą indą ir išmaišyti;
- Iš paruoštos tešlos kepti didelius lietinius blynus;
- Kai visi blynai bus iškepti palikti juos, kad atvėstų.
- Kremo ruošimas: šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su pertrinta varške;
- Blynus pertepti pasiruoštu kremu ir palikti per naktį pastovėti šaldytuve;
- Ryte aptepti blynų torto kraštus likusiu kremu ir papuošti tarkuotu šokoladu.