Blyneliai su obuoliais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Apelsinai 1 vnt
- Miltai 400 ml
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 60 ml
- Druska Pagal skonį
- Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 50 ml
- Cukraus pudra 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, pieną, cukrų, druską, tarkuotas apelsinų žieveles ir vanilę. Įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą, tačiau nepermaišykite.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite 1 cm. storio griežinėliais ir išimkite sėklalizdžius. Griežinėlius mirkykite į tešlą ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai pagels - apie 3 min. Iškepusius obuolius padėkite ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų riebalus, apibarstykite cukraus pudra.