Blyneliai su bananais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Blyneliai su bananais
Ingredientai
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 100 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Muškatas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 100 ml
- Bananas 6 vnt
Eiga
- Ištirpdykite tris šaukštus sviesto dubenėlyje.
- Atsijokite miltus į maišymo dubenį, supilkite paprastą cukrų, vanilę, druską, sumuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išlydytą sviestą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Įkaitinkite mažą keptuvę su kepimui tinkamu kiekiu aliejaus. Vienam blyneliui iškepti naudokite apie 3 valgomuosius šaukštus tešlos, ją tolygiai paskirstykite po visą keptuvę ją vartydami. Kepkite kiekvieną pusę kol paruduos, apversdami vieną kartą.
- Kitoje keptuvėje ištirpdykite ketvirtį stiklinės sviesto, įmaišykite rudąjį cukrų, ketvirtį šauktelio cinamono ir maltą muškatą. Įmaišykite grietinėlę ir viską kepkite kol truputį sutirštės.
- Bananus nulupkite ir perpjaukite per pusę išilgai. Vienu metu kepkite tik dalį bananų; apie 3 minutes, nuolatos juos apliedami padažu.
- Kiekvieną banano puselę įvyniokite į blynelį, apliekite padažu, užbarstykite truputį cinamono.