Blyneliai su bananais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Blyneliai su bananais

Ingredientai

  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 50 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 100 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muškatas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 100 ml
  • Bananas 6 vnt

Eiga

  1. Ištirpdykite tris šaukštus sviesto dubenėlyje.
  2. Atsijokite miltus į maišymo dubenį, supilkite paprastą cukrų, vanilę, druską, sumuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išlydytą sviestą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Įkaitinkite mažą keptuvę su kepimui tinkamu kiekiu aliejaus. Vienam blyneliui iškepti naudokite apie 3 valgomuosius šaukštus tešlos, ją tolygiai paskirstykite po visą keptuvę ją vartydami. Kepkite kiekvieną pusę kol paruduos, apversdami vieną kartą.
  4. Kitoje keptuvėje ištirpdykite ketvirtį stiklinės sviesto, įmaišykite rudąjį cukrų, ketvirtį šauktelio cinamono ir maltą muškatą. Įmaišykite grietinėlę ir viską kepkite kol truputį sutirštės.
  5. Bananus nulupkite ir perpjaukite per pusę išilgai. Vienu metu kepkite tik dalį bananų; apie 3 minutes, nuolatos juos apliedami padažu.
  6. Kiekvieną banano puselę įvyniokite į blynelį, apliekite padažu, užbarstykite truputį cinamono.

Panašūs receptai