Blynai su svogūnų laiškais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Gal kiek neįprasti blynai ir gal net labiau duonelė, tačiau labai gardu.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai duonai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sezamų sėklų aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnų laiškai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Miltus ir druską persijoti, supilti į dubenį ir padaryti kūgį, jo viduryje padaryti daubą, į kurią supilti sezamų aliejų bei virintą vandenį;
- Pradžioje maišyti mediniu šaukštų, o kad geriau išsiminkytų pabaigti minkyti rankomis;
- Suformuoti rutulį ir palikti pastovėti 30 min. Tešla turi būti minkšta, nelimpanti prie rankų;
- Tešlą padalinti į 8 dalis, iškočioti apie 1,5 cm storio, ant kiekvieno gabalo atskirai berti svogūno laiškus, suvynioti ir susukti spirale;
- Spiralę dar kartą iškočioti į apskritimą, kepti įkaitintame aliejuje kol apskrus;
- Apkeptus blynelius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų kuo daugiau riebalų.
- Patiekti su padažu ar grietine.