Blynai su svogūnų laiškais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Gal kiek neįprasti blynai ir gal net labiau duonelė, tačiau labai gardu.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai duonai 2 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sezamų sėklų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnų laiškai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Miltus ir druską persijoti, supilti į dubenį ir padaryti kūgį, jo viduryje padaryti daubą, į kurią supilti sezamų aliejų bei virintą vandenį;
  2. Pradžioje maišyti mediniu šaukštų, o kad geriau išsiminkytų pabaigti minkyti rankomis;
  3. Suformuoti rutulį ir palikti pastovėti 30 min. Tešla turi būti minkšta, nelimpanti prie rankų;
  4. Tešlą padalinti į 8 dalis, iškočioti apie 1,5 cm storio, ant kiekvieno gabalo atskirai berti svogūno laiškus, suvynioti ir susukti spirale;
  5. Spiralę dar kartą iškočioti į apskritimą, kepti įkaitintame aliejuje kol apskrus;
  6. Apkeptus blynelius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų kuo daugiau riebalų.
  7. Patiekti su padažu ar grietine.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!