Virtuvės patarimai, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas
Jums įdomu, ką daro geriausi virtuvės meistrai, kad jų patiekai žavi kiekvieną? O gal paprasčiausiai norėtumėt palengvinti savo buitį, kol ruošiate šeimai vakarienę? Tuomet Jums tikrai pravers 20 smagių ir naudingų virtuvės triukų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas!
1. Kad akys neašaruotų smulkinant svogūną, pjaustykite jį po vandeniu.
(Pav. iš Pinterest.com)
2 Niekada nesūdykite sriubos, prieš tai jos neparagavę.
(Pav. iš Pinterest.com)
3. Obuolių padažas kepiniuose gali pakeisti aliejų.
(Pav. iš Pinterest.com)
4. Kaip padaryti, kad kietai virti kiaušiniai luptųsi lengvai? Verdant juos, įdėkite šaukštelį sodos.
(Pav. iš Pinterest.com)
5. Verdant makaronus, vandens įpilkite kiek galima daugiau ir virkite juos dideliame puode. Jei vandens bus mažai, jis taps per daug krakmolingas.
(Pav. iš Pinterest.com)
6. Jei kažką verdant persūdėte, įmeskite žalią bulvę. Ji sugers nereikalingą sūrumą.
(Pav. iš Pinterest.com)
7. Jei patiekale naudojate pjaustytus neapdorotus svogūnus, iš pradžių pamirkykite juos šaltame vandenyje, kad pašalinti visus sulfatus.
(Pav. iš Pinterest.com)
8. Tobulas pyragas - nustatykite kiek kiaušinių reikės Jūsų pyragui (dažniausiai 2-3). Viso kito turi būti po lygiai (miltų, sviesto, cukraus ir t.t.)
(Pav. iš Pinterest.com)
9. Riešutų sviestas gali labai pataisyti padažų ar troškinių skonį.
(Pav. iš Pinterest.com)
10. Kad maistas nesuliptų, jį dedant į keptuvę, ši turi būti įkaitinta, o aliejus šaltas.
(Pav. iš Pinterest.com)
11. Produktus kepiniams sverkite, o ne matuokite.
(Pav. iš Pinterest.com)
12. Nedarinėkit dangčio verdant ryžius, garai padeda jiems gerai išvirti. Darinėdami dangti, Jūs sugadinate visą virimo procesą.
(Pav. iš Pinterest.com)
13. Kepsniai vis dar kepa, net ir nuimti nuo kepsninės.
(Pav. iš Pinterest.com)
14. Virkite makaronus viena minute trumpiau, nei parašyta ant jų pakuotės. Likusi laiką ruoškite juos keptuvėje su padažu.
(Pav. iš Pinterest.com)
15. Jei kepant keptuvėje pritrūksta aliejaus, pilkite jį palei keptuvės šoną. Tuomet pasiekęs kepinį, jis jau bus įkaitęs iki reikiamos temperatūros.
(Pav. iš Pinterest.com)
16. Kad padažas salotoms būtų kremiškesnis ir sveikesnis, pusę majonezo kiekio sumaišykite su graikišku jogurtu.
(Pav. iš Pinterest.com)
17. Pasiekti geriausią rezultatą kepant kepinius, palikite sviestą ir kiaušinius per naktį kambario temperatūroje (išskyrus tuos atvejus, kai ruošiate trupininę tešlą)
(Pav. iš Pinterest.com)
18. Kai ruošiates pjaustyti šonine, prieš tai palaikykite ją 15 minučių šaldiklyje. Sušalusi, ji pjaustysis lengviau.
(Pav. iš Pinterest.com)
19. Kai darote bulvių košę,nusausine bulves, padžiovinkite jas puode dar 5 minutes. Taip sviestas ir grietinėlė įsigers lengviau.
(Pav. iš Pinterest.com)
20. Kaip greitai patikrinti ar aliejus jau įkaitęs? Pamerkite medinę mentelę ar šaukštą į keptuvę, jei aplink pradės formuotis burbuliukai, aliejaus temperatūra tinkama kepti.
(Pav. iš Pinterest.com)