Sekmadienio pusryčiai: Prancūziškasis Kišas

Sekmadienio pusryčiai: Prancūziškasis Kišas

Kišas(quiche)- omletas trapioje sviestinėje tešloje. Prancūzai nebūtų prancūzai, jei net paprasto omleto nesugebėtų įvilkti į kiek elegantiškesnę pyrago "uniformą". Pabūkime ir mes šiek tiek poniški ir paragaukime, kuo gi rytus pasitinka tikri prancūzai...

Reikės:

Tešlai:
  • Sviesto - 60g
  • Miltų - 150g
  • Šalto vandens - šiek tiek
  • Druskos
Įdarui:
  • Kiaušinių - 2
  • Pieno - 100ml
  • Šoninės
  • Svogūnų

Kaip gaminti?

Sviestą peiliu "įkapoti" į miltus, kad tešla kuo mažiau sušiltų. Įpilti tiek vandens, kad tešla gautusi vientisa.Palaikyti 20minučių šaldytuve. Iškloti ja kepimo indo dugną, pridėti pupų, kad neiškiltų, ir kepti 20 minučių. Kiaušinius išplakti su pienu. Šoninę ir svogūnus pakepinti keptuvėje. Viską sumaišyti ir įpilti į indą su apkepuse tešla. Kepti dar 20 minučių 190C tempetatūros orkaitėje. Skaniaus! quiche-lorraine-007 (pav. iš http://www.theguardian.com)