Pyragai pyragai pyragai.. Tarsi panacėja gelbsti nuo visų rudens vargų: sušildo, užpildo skrandį, nuotaiką pakelia, o dar ir namus akimirksniu padaro jaukesnius.
O kad pyragai būtų dar skanesni, pasidomėkime skaniais jų priedais. O tiksliau - skaniausi ir lengviausi pyragų pertepimai šiandien jūsų dėmesiui...
1. Grietinė + Cukraus pudra + Kokoso drožlės + Kakava
Paruošimas: 400g grietinės suplakti su 150g cukraus pudros, 200g kokoso drožlių ir 1v.š. kakavos.
2. Sviestas + Rūgpienis + Cukrus + Vanilis cukrus + Citrinos sultys
Paruošimas: 250g sviesto ištrinti su 100g cukraus ir 1v.š. vanilinio cukraus. Palaipsniui, maišant supilti rūgpienį. Įpilti citrinos sulčių.
3. Grietinė/Grietinėlė + Cukraus pudra + Citrinos sultis
Paruošimas: Suplakti grietinę su cukraus pudra. Įspausti citrinos sulčių, įtarkuoti žievelės. (Galima įmaišyti bananų, tačiau tada suplakti viską iki vientisos masės.
4. Jogurtas + Varškė + Želatina
Paruošimas: Viską gerai išplakti ir palaikyti šaldytuve kol šiek tiek apstings.
5. Manai + Sviestas + Cukrus + Citrina + Pienas
Paruošimas: 4 šaukštus manų virti 0,5l piene. Įdėti cukraus pagal skonį. Sukant šaukštu įtrinti 150g sviesto. Galima pagardinti citrinos sultimis, graikiniais riešutais.
6. Saldintas kondensuotas pienas/Rududu + Sviestas/Grietinė
Išsukti pakelį sviesto arba didelį indelį grietinės su indeliu kondensuoto pieno/rududu. Galima įmaišyti tirpios kavos, konjako, citrinos sulčių. (produktai būtinai turi būti kambario temperatūros)
7. Kiaušiniai + Cukrus + Sviestas + Kakava (šokoladiniams biskvitams)
Paruošimas: Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančių vandeniu, išplakti 3 kiaušinius su 250g cukraus, suberti 3v.š.kakavos. Į dar šiltą masę sudėti 250g sviesto ir išmaišyti (sviestas mišinyje turi išsilydyti).
8. Grietinėlė + Šokoladas + Cukrus + Sviestas + Kakava
Paruošimas: Į užkaitintą 35% riebumo grietinėlę (200g) dedame 100g juodo šokolado, 70g cukraus, 1 v.š. kakavos. Viską kaitiname kol susidarys vienalytė masė. Ataušintą masę plakame mikseriu kol ji sutirštėja. 200g sviesto taip pat išplakame mikseriu ir po šaukštą įmaišome į šokoladinį plakinį. Viską dar paplakame, kol pasidaro tirštos konsistencijos kremas.
O pabaigai vienas įdomesnių kremų –
pertepimas su “burbuliukais:
Želatina + Grietinėlė + Kiaušinio baltymas
Paruošimas: Užšaldyti norimo skonio želatiną iki kol ji bus kiaušinio baltymo tirštumo ir išplakti mikseriu. Masę pilti į įšplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Viską kartu dar kartą gerai išplakti. Iškarto tepti ant biskvito.
Skanių ir šiltų Jums rudens vakarų!