Kulinarijos pasaulyje: skaniausi pyragų pertepimai

Kulinarijos pasaulyje: skaniausi pyragų pertepimai

Pyragai pyragai pyragai.. Tarsi panacėja gelbsti nuo visų rudens vargų: sušildo, užpildo skrandį, nuotaiką pakelia, o dar ir namus akimirksniu padaro jaukesnius. O kad pyragai būtų dar skanesni, pasidomėkime skaniais jų priedais. O tiksliau - skaniausi ir lengviausi pyragų pertepimai šiandien jūsų dėmesiui...

1. Grietinė + Cukraus pudra + Kokoso drožlės + Kakava

Paruošimas:  400g grietinės suplakti su 150g cukraus pudros, 200g kokoso drožlių ir 1v.š. kakavos.

2. Sviestas + Rūgpienis + Cukrus + Vanilis cukrus + Citrinos sultys

Paruošimas:  250g sviesto ištrinti su 100g cukraus ir 1v.š. vanilinio cukraus. Palaipsniui, maišant supilti rūgpienį. Įpilti citrinos sulčių.

3. Grietinė/Grietinėlė + Cukraus pudra + Citrinos sultis

Paruošimas: Suplakti grietinę su cukraus pudra. Įspausti citrinos sulčių, įtarkuoti žievelės. (Galima įmaišyti bananų, tačiau tada suplakti viską iki vientisos masės.

4. Jogurtas + Varškė + Želatina

Paruošimas: Viską gerai išplakti ir palaikyti šaldytuve kol šiek tiek apstings.

5. Manai + Sviestas + Cukrus + Citrina + Pienas

Paruošimas: 4 šaukštus manų virti 0,5l piene. Įdėti cukraus pagal skonį. Sukant šaukštu įtrinti 150g sviesto. Galima pagardinti citrinos sultimis, graikiniais riešutais.

6. Saldintas kondensuotas pienas/Rududu + Sviestas/Grietinė

Išsukti pakelį sviesto arba didelį indelį grietinės su indeliu kondensuoto pieno/rududu. Galima įmaišyti tirpios kavos, konjako, citrinos sulčių. (produktai būtinai turi būti kambario temperatūros)

7. Kiaušiniai + Cukrus + Sviestas + Kakava (šokoladiniams biskvitams)

Paruošimas: Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančių vandeniu, išplakti 3 kiaušinius su 250g cukraus, suberti 3v.š.kakavos. Į dar šiltą masę sudėti 250g sviesto ir išmaišyti (sviestas mišinyje turi išsilydyti).

8. Grietinėlė + Šokoladas + Cukrus + Sviestas + Kakava

Paruošimas: Į užkaitintą 35% riebumo grietinėlę (200g) dedame 100g juodo šokolado, 70g cukraus, 1 v.š. kakavos. Viską kaitiname kol susidarys vienalytė masė. Ataušintą masę plakame mikseriu kol ji sutirštėja. 200g sviesto taip pat išplakame mikseriu ir po šaukštą įmaišome į šokoladinį plakinį. Viską dar paplakame, kol pasidaro tirštos konsistencijos kremas. O pabaigai vienas įdomesnių kremų – pertepimas su “burbuliukais:

Želatina + Grietinėlė + Kiaušinio baltymas

Paruošimas: Užšaldyti norimo skonio želatiną iki kol ji bus kiaušinio baltymo tirštumo ir išplakti mikseriu. Masę pilti į įšplaktą grietinėlę ir iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Viską kartu dar kartą gerai išplakti. Iškarto tepti ant biskvito. Skanių ir šiltų Jums rudens vakarų! f