Kad pyragas pavyktų

Kad pyragas pavyktų

Penkių centimetrų storio sukritęs pyragas - kiekvienos šeimininkės siaubas. Skaitai receptus, atrodo nesudėtinga, o štai paėmi, pagamini ir šnipštas. Kažkas ne taip. O pasirodo yra įvairių įvairiausių gudrybių, kurios, nors iš pažiūros menkos, gali labai paveikti gardžiojo skanėsto išvaizdą, skonį ir net kvapą... Su jumis dalinamės pačiais svarbiausiais ir naudingiausiais patarimais:
  • Maišant tešlą, skystį pilkite į miltų mišinį, o ne atvirkščiai.
  • Visus produktus mielinei tešlai ruoškite kambario temperatūroje.
  • Į tešlą, kurioje yra margarino, nebereikia dėti druskos.
  • Kad biskvitinė tešla taptų trapesnė, įberkite krakmolo.
  • Trapios tešlos paruošimo metu, sviestą su miltais trinkite neilgiau nei 2 minutes, kitaip tešla bus kieta.
  • Druskos į tešlą dėkite saikingai. Persūdyta tešla blogai rūgsta, o gaminiai būna bespalviai.
  • Nedėkite per daug cukraus, nes tuomet kepinys mažiau pakils, vidurys liks neiškepęs.
  • Kepiniams, kuriems reikia daugiau nei vieno kiaušinio, stenkitės juos imti vienodo dydžio.
  • Gerai atskirkite baltymus nuo trynių. Ypač jei baltymus turite išplakti iki standžių putų. Mat šie neišsiplaks gerai, esant bent šiek tiek trynio.
  • Baltymus geriausiai išplaksite, jei jie bus švieži ir atšaldyti
  • Trynius lengviau išsuksite su cukrumi, jei jie bus pašildyti.
  • Jeigu kepiniams naudojate sviestą, jis šiems suteiks puikų aromatą. Jei margariną, plakant jis pavirs ypač puria mase.
  • Jeigu norite kepiniams naudoti ne kvietinius miltus, jų imkite tik dalį.
  • Norint puresnio pyrago, nepatingėkite kepimui skirtus miltus išsijoti.
O vienas iš svarbiausių patarimų tikriausiai būtų viską daryti tiksliai pagal receptą. Kada pyragų kepimo meną įvaldysite nepriekaištingai, improvizuoti eisis lengviau ir tikrai sėkmingiau! Skanių pyragų!

 65676a24427adc097928491963896371