Kad pyragas pavyktų
Penkių centimetrų storio sukritęs pyragas - kiekvienos šeimininkės siaubas. Skaitai receptus, atrodo nesudėtinga, o štai paėmi, pagamini ir šnipštas. Kažkas ne taip. O pasirodo yra įvairių įvairiausių gudrybių, kurios, nors iš pažiūros menkos, gali labai paveikti gardžiojo skanėsto išvaizdą, skonį ir net kvapą...
Su jumis dalinamės pačiais svarbiausiais ir naudingiausiais patarimais:
- Maišant tešlą, skystį pilkite į miltų mišinį, o ne atvirkščiai.
- Visus produktus mielinei tešlai ruoškite kambario temperatūroje.
- Į tešlą, kurioje yra margarino, nebereikia dėti druskos.
- Kad biskvitinė tešla taptų trapesnė, įberkite krakmolo.
- Trapios tešlos paruošimo metu, sviestą su miltais trinkite neilgiau nei 2 minutes, kitaip tešla bus kieta.
- Druskos į tešlą dėkite saikingai. Persūdyta tešla blogai rūgsta, o gaminiai būna bespalviai.
- Nedėkite per daug cukraus, nes tuomet kepinys mažiau pakils, vidurys liks neiškepęs.
- Kepiniams, kuriems reikia daugiau nei vieno kiaušinio, stenkitės juos imti vienodo dydžio.
- Gerai atskirkite baltymus nuo trynių. Ypač jei baltymus turite išplakti iki standžių putų. Mat šie neišsiplaks gerai, esant bent šiek tiek trynio.
- Baltymus geriausiai išplaksite, jei jie bus švieži ir atšaldyti
- Trynius lengviau išsuksite su cukrumi, jei jie bus pašildyti.
- Jeigu kepiniams naudojate sviestą, jis šiems suteiks puikų aromatą. Jei margariną, plakant jis pavirs ypač puria mase.
- Jeigu norite kepiniams naudoti ne kvietinius miltus, jų imkite tik dalį.
- Norint puresnio pyrago, nepatingėkite kepimui skirtus miltus išsijoti.