Biskvitinis tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Biskvitinis tortas
Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Krakmolas 1 stiklinė (-ės)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 800 ml
- Braškės 1 kg
- Kava Pagal skonį
- Baltasis šokoladas Pagal skonį
Eiga
- Aš dariau taip: 6 kiaušiniai 250 ml stiklinė cukraus (jei granionas stakanas (taip sakant) - tai sklidinas) 250 ml stiklinė, kurioje 3/4 miltų ir 1/4 krakmolo 1 arbatinis šaukštelis cinamono išplakam baltymus iki standumo, tada po truputį pilam cukrų ir plakam. Kai visas cukrus įsiplaks ir baltymai bus balti, standūs, sudedam trynius ir miltus su krakmolu bei cinamonu ir atsargiai išmaišom. Sukraunam į kepimo formą, kurios dugnas yra išklotas kepimo popieriumi, bet kraštų niekuo netepam. Kepam 170 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, arba kol pagaliukas įkištas į pyrago centrą išlys sausas. Kai iškepa, darom tokį triuką: biskvitą su visa forma iš 60 cm (maždaug) aukščio paleidžiam dugnu žemyn ant grindų (aš ant kilimėlio driokstelėjau), tada atgal kišam į išjungtą bei pravertą orkaitę ir ten paliekam atvėsti. Tik po to, apipjaustom kraštus ir išimam iš formos. Pasikartosiu - gavosi tobulai. Dėl purumo pjaustėsi į tris dalis sunkiai, bet vis dėlto sėkmingai.
- Pertepimui naudojau: 2x420 ml 35 proc. grietinėlę, cukrų pagal skonį (grietinėlę išplakti su cukrum), ~1 kg braškių, 1/2 puodelio užplikytos pasaldintos natūralios kavos, 1/2 plytelės balto šokolado. Biskvitą dalinau į tris dalis. Apatinę dalį sulaisčiau kava, ant jos tepiau išplaktą grietinėlę, ant jos dėliojau supjaustytas braškes. Dengiau antru biskvito gabalu. Ant jo pyliau sutrintas(kombaine) su cukrum braškes (trečdalį turimo braškių kiekio), ant jų tepiau plaktą grietinėlę. Dėjau paskutinį biskvito sluoksnį, jį sulaisčiau likusia kava, tepiau grietinėlę. Su konditeriniu švirkštu suformavau kraštelį, į kurį atrėmiau dvi eiles pusiau perpjautų braškių. Viduriuką barsčiau tarkuotu baltu šokoladu. Tortas pastovėjo pusdienį, kad gerai sumirktų.