Barščiai su džiovintais baravykais
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tobulo skonio sriuba su džiovintais baravykais.
Ingredientai
- Virti burokėliai 2 vnt
- Džiovinti grybai 5 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Lauro lapai 1 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Daržovių Sultinys 1 l
Eiga
- Iš vakaro užmerkiame džiovintus baravykus verdančiame vandenyje ir paliekame per naktį, kad išbrinktų. Išbrinkusius nuplauname ir supjaustome. Likusio nuoviro neišpilame, jį panaudosime sriubai.
- Iš anksto paruoštus virtus burokėlius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustome.
- Sriubos puode su aliejumi pakepame pjaustytą svogūną, šalia sudedame pjaustytus grybus. Maišydami trumpai pakepiname, tada sudedame tarkuotus burokėlius.
- Kai apkeps, supilame sultinį, nuo grybų likusį nuovirą bei prieskonius. Sriubą verdame apie 15 minučių, tada gardiname druska.
- Išvirusią sriubą uždengiame dangčiu ir paliekame bent 5 minutėms pastovėti. Prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis.
- Skanaus:)