Barščiai su džiovintais baravykais

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 17, 2018
Sudėtingumas:
Vidutinis
Porcijos:
3 porcijos
Paruošimo laikas:
30min

Tobulo skonio sriuba

Ingredientai

  • Burokėliai 1 vnt
  • Džiovinti grybai 4 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Džiovintus baravykus užpilti šaltu vandeniu, pamirkyti 3-4 valandas ir išvirti tame pat, pasūdytame skystyje, kuriame buvo mirkomi. Baravykus išgriebti ir atvėsinti. Nuovirą panaudoti sultiniui.
  2. Į užvirtą grybų sultinį sudėti atskirai išvirtus, stambiai sutrintus ar šiaudeliais supjaustytus burokėlius. Kiek pavirus, sudėti juostelėmis supjaustytus baravykus, pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvutę, sudėti prieskonius: lauro lapelius, pipirus, jei reikia, dar pasūdyti ir pavirus 5 min., nukaisti.
  3. Patiekti virtomis su lupena bulvėmis.

Panašūs receptai