Barščiai su džiovintais baravykais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tobulo skonio sriuba su džiovintais baravykais. 

Ingredientai

  • Virti burokėliai 2 vnt
  • Džiovinti grybai 5 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Daržovių Sultinys 1 l

Eiga

  1. Iš vakaro užmerkiame džiovintus baravykus verdančiame vandenyje ir paliekame per naktį, kad išbrinktų. Išbrinkusius nuplauname ir supjaustome. Likusio nuoviro neišpilame, jį panaudosime sriubai.
  2. Iš anksto paruoštus virtus burokėlius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustome.
  3. Sriubos puode su aliejumi pakepame pjaustytą svogūną, šalia sudedame pjaustytus grybus. Maišydami trumpai pakepiname, tada sudedame tarkuotus burokėlius.
  4. Kai apkeps, supilame sultinį, nuo grybų likusį nuovirą bei prieskonius. Sriubą verdame apie 15 minučių, tada gardiname druska.
  5. Išvirusią sriubą uždengiame dangčiu ir paliekame bent 5 minutėms pastovėti. Prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai