Baravykų padažas
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Lengvais pagaminamas grybų padažas, kuris puikiai tiks su bulvių koše ar mėsos patiekalu.
Ingredientai
- Džiovinti baravykai 1/2 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas (vidutinio dydžio) 1 vnt
- Česnako skiltelės (trintos) 3 g
- Šviežio čiobrelio šakelės 5 vnt
- Rozmarino šakelės 3 vnt
- Pievagrybiai (pjaustyti) 180 g
- Vištienos sultinys 400 ml
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Džiovintus baravykus sudėkite į indą, užpilkite 3 stiklinėmis vandens, uždenkite ir palaikykite apie 30 min.
- Įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, pakepkite apie 5 min. (arba kol pradės ruduoti). Tada sudėkite česnaką ir prieskonines žoleles bei kepkite apie 1 min. Supilkite 60 ml vištienos sultinio, truputį pagarinkite. Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite juos, kol praras drėgmę ir pradės ruduoti (apie 5min.)
- Supilkite barvykus kartu su visu vandeniu, supilkite likusį sultinį, mišinį užvirkite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15 min.
- Nukoškite grybų sultinį ir tik skystį supilkite atgal į keptuvę ant žemos ugnies. Indelyje sumaišykite miltus su 60 ml vandens, gerai išmaišykite, kad miltai ištirptų ir taptų pastos konsistencijos. Miltus sudėkite į grybų sultinį, gerai išmaišykite. Kepkite, nuolatos maišydami, kol sultinys pradės tirštėti ir taps panašus į padažą. Pagardinkite druska bei maltais pipirais.
- Dar kartą nukoškite sultinį, kad jis neturėtų jokių gabaliukų.
- Grybus, kuriuos naudojote sultinio ruošime, peteikite kaip garnyrą prie kitų patiekalų arba sumaišykite su virtais makaronais.