Barankos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Lietuviškos baronkytės iš kurių galime verti karolius!
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 500 g
- Vanilinis cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Sutirštintas pienas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Aguonos 3 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Išplakti kiaušinius(2) su pienu, žiupsneliu druskos, cukrumi, cinamonu, sutirštintu pienu skardinėse.
- Supilti miltus, kepimo miltelius pamažu maišant.
- Subert aguonas, išmaišyti, pradėti minkyti tešlą.
- Suformuoti baronkytes. Patepti kepimo indą sviestu.
- Baronkytes aptepti kiaušinio tryniu, pabarstyti aguonomis. Įkaitinti orkaitę ir kepti 180 C temperatūroje ir kepti apie 15 minučių.
- Skanaus!