Bandelės su cinamonu
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Paprastai paruošiamos ir itin gardžios bandelės su cinamonu.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Sviestas 140 g
- Cukrus 150 g
- Pienas 300 ml
- Mielės 25 g
- Cinamonas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į pašildytą pieną sudedame mieles, cukrų (100 g) ir paliekame keletui minučių.
- Po to suberiame miltus, druską ir užminkome tešlą. Baigdami minkyti, supilame ištirpintą sviestą (100 g). Paliekame šiltoje patalpoje 30–50 min., kad tešla pakiltų.
- Paruoštą tešlą iškočiojame 5–6 mm storio sluoksniu, paviršių patepame sviestu, pabarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu, ir suvyniojame vyniotinį.
- Vyniotinį supjaustome 4–5 cm pločio bandelėmis ir sudedame į skardas. Kepame 10 – 15 min. 230–240°C temperatūroje.