Bananinis tortas su karamelės įdaru
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Paprastas, tačiau ne prastas bananinis tortas su karamele, plakta grietinėle ir trupinių pagrindu.
Ingredientai
- Sausainiai 400 g
- Sviestas 220 g
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Rudasis cukrus 50 g
- Vanilė 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Plakta grietinėlė 2 stiklinė (-ės)
- Cukraus pudra 3 šaukštas (-ai)
- Bananai 4 vnt
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
Eiga
- Torto pagrindui: sausainius susmulkinti iki pat smulkiausių trupinių, jų turėtų būti apie 2,5 stiklinės. 110 g sviesto išlydyti ir sumaišyti su trupiniais ir 3 v.š. cukraus. Mišiniu iškloti kepimo formą, smarkiai priploti ir kepti apie 8-10 min. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
- Torto įdarui: į dubenį sudėti 110 g sviesto, suberti rudąjį cukrų, 2 a.š vanilės ir užvirti, kai užvirs supilti kondensuotą pieną; Sumažinti ugnį ir nuolatos maišant virti dar 3-4 min., kol kremas patamsės. Tada nuimti nuo viryklės ir atvėsinti:
- Atvėsusį kremą palikti apie 2 val. šaldytuve;
- Maišytuvu suplakti grietinėlę ir cukraus pudrą su 1 a.š. vanilės;
- Smulkiai supjaustyti bananus ir atsargiai sumaišyti su grietinėlės kremu, dėti į šaldytuvą 1 val sustingti;
- Ant trupinių pagrindo užpilti kremą su kondensuotu pienu, ant viršaus plaktą grietinėlę su bananais. Tortą papuošti galima likusiais sausainių trupiniais ar tarkuotu šokoladu.