Baltojo šokolado ryžių pudingas su rabarbarais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Baltasis šokoladas 100 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Rabarbarai 400 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Braškės 250 g
Eiga
- Ryžius 5 min. virti vandenyje, vandenį nupilti. Puode kaitinti pieną, grietinėlę, cukrų ir vanilę. Užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės, sudėti ryžius ir neuždengus, retkarčiais pamaišant virti 40 min. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti smulkintą šokoladą, trynius ir lengvai ataušinti.
- Kompotui sudėti rabarbarus, cukrų ir 1/4 stiklinės šalto vandens į prikaistuvį. VIrti apie 15 min., kol rabarbarai išsileis. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti braškes, ataušinti.
- Pudingą patiekti su kompotu.