Baltojo šokolado risotto su amaretto obuoliais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 23, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Sviestas 60 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Obuoliai 2 g
  • Amaretas 60 ml
  • Pienas 5 stiklinė (-ės)
  • Cinamono lazdelės 1 vnt
  • Muškatas Pagal skonį
  • Sviestas 40 g
  • Apvalieji ryžiai 220 g
  • Baltasis šokoladas 100 g
  • Cukrus 55 g

Eiga

  1. Užvirti pieną su cinamonu ir muskatu. Sumažinti ugnį ir virti ant silpnos ugnies.
  2. Kitame puode ištirpinti sviestą, sudėti ryžius, kepti apie 3 min., iki permatomo blizgesio. Įpilti samtį pieno ir maišyti, kol susigers, tada vėl dalį pieno ir maišyti kol susigers. Taip virti risotto, kol visas pienas bus supiltas, o ryžiai taps kreminės konsistencijos.
  3. Įmaišyti šokoladą ir cukrų.
  4. Obuoliams ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, paskui – obuolius ir pusę kiekio Amaretto. Kepti apie 5 min., kol obuoliai suminkštės. Supilti likusį Amarettą.
  5. Pudingą patiekti su obuoliais ir apšlakstyti susidariusiu Amaretto padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!