Baltojo šokolado risotto su amaretto obuoliais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sviestas 60 g
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Obuoliai 2 g
- Amaretas 60 ml
- Pienas 5 stiklinė (-ės)
- Cinamono lazdelės 1 vnt
- Muškatas Pagal skonį
- Sviestas 40 g
- Apvalieji ryžiai 220 g
- Baltasis šokoladas 100 g
- Cukrus 55 g
Eiga
- Užvirti pieną su cinamonu ir muskatu. Sumažinti ugnį ir virti ant silpnos ugnies.
- Kitame puode ištirpinti sviestą, sudėti ryžius, kepti apie 3 min., iki permatomo blizgesio. Įpilti samtį pieno ir maišyti, kol susigers, tada vėl dalį pieno ir maišyti kol susigers. Taip virti risotto, kol visas pienas bus supiltas, o ryžiai taps kreminės konsistencijos.
- Įmaišyti šokoladą ir cukrų.
- Obuoliams ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, paskui – obuolius ir pusę kiekio Amaretto. Kepti apie 5 min., kol obuoliai suminkštės. Supilti likusį Amarettą.
- Pudingą patiekti su obuoliais ir apšlakstyti susidariusiu Amaretto padažu.