Baltojo šokolado keksiukai su braškėmis
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 15, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Burnoje tirpstantys baltojo šokolado keksiukai su braškėmis. Pagaminti visiškai nesudėtinga ir paprasta, o skonis, iš tiesų, dieviškas - atrodo, kad į rojų pakliuvai. Gaminkime ir mėgaukimės:)
Ingredientai
- Kiaušiniai (L dydžio) 2 vnt
- Sviestas 70 g
- Cukrus 100 g
- Grietinė 100 g
- Miltai 250 g
- Baltasis šokoladas 70 ryšulėlis
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Braškės 5 vnt
- Cukraus pudra Pagal skonį
- Braškių puselės (papuošimui) 12 vnt
Eiga
- Ruošiame keksiukų tešlą: kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki baltų putų, supilame išlydytą sviestą, dar kartą išplakame.
- Į šią masę dedame grietinę ir persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Išmaišyta masė turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos, jei skystesnė reikia įdėti dar šiek tiek miltų.
- Baltąjį šokoladą susmulkiname gabaliukais ir dedame į tešlą, braškes taip pat supjaustome smulkiai ir sudedame į visą masę. Atsargiai permaišome dar kartą ir tešlą išdaliname į keksiukų formeles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Iškepusius keksiukus pabarstome cukraus pudra ir papuošiame braškės puselėmis.
- Mmmm, kaip skanu:)
- P.S. Iš tokio kiekio ingredientų paruošime 10 - 12 keksiukų.