Baltojo šokolado keksiukai su braškėmis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Burnoje tirpstantys baltojo šokolado keksiukai su braškėmis. Pagaminti visiškai nesudėtinga ir paprasta, o skonis, iš tiesų, dieviškas - atrodo, kad į rojų pakliuvai. Gaminkime ir mėgaukimės:) 

Ingredientai

  • Kiaušiniai (L dydžio) 2 vnt
  • Sviestas 70 g
  • Cukrus 100 g
  • Grietinė 100 g
  • Miltai 250 g
  • Baltasis šokoladas 70 ryšulėlis
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Braškės 5 vnt
  • Cukraus pudra Pagal skonį
  • Braškių puselės (papuošimui) 12 vnt

Eiga

  1. Ruošiame keksiukų tešlą: kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki baltų putų, supilame išlydytą sviestą, dar kartą išplakame.
  2. Į šią masę dedame grietinę ir persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Išmaišyta masė turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos, jei skystesnė reikia įdėti dar šiek tiek miltų.
  3. Baltąjį šokoladą susmulkiname gabaliukais ir dedame į tešlą, braškes taip pat supjaustome smulkiai ir sudedame į visą masę. Atsargiai permaišome dar kartą ir tešlą išdaliname į keksiukų formeles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  4. Iškepusius keksiukus pabarstome cukraus pudra ir papuošiame braškės puselėmis.
  5. Mmmm, kaip skanu:)
  6. P.S. Iš tokio kiekio ingredientų paruošime 10 - 12 keksiukų.

Panašūs receptai