Balta mišrainė

#baltosmišrainėsreceptas #idėjosvakarienei #kalėdinėsmišrainės #kalėdųpatiekalai #lengvossalotos #mišrainėsgimtadieniui #mišrainėsreceptai #mišrainėsšventiniamstalui #naminėmišrainė #naujametiniaipatiekalai #paprastossalotos #populiariausiossalotos #salotosšventiniamstalui #salotosvakarienei #skaniosmišrainėsgimtadieniui #skaniossalotos #velykųpatiekalai
Jeigu pasiilgome kažko paprasto ir tradiciško - tradicinė lietuviška baltoji mišrainė, tinkanti įvairioms progoms.
Ingredientai
- Majonezas 8 šaukštas (-ai)
- Žirneliai 200 g
- Paprika 2 vnt
- Agurkai 300 g
- Kumpis 200 g
- Bulvės 3 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Morkos 3 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Petražolės Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
Eiga
- Bulves, morkas ir kiaušinius išverdame.
- Supjaustome agurkus, paprikas, morkas, bulves, kiaušinius, svogūnus ir kumpį, sudedame viską į gilų dubenį. Agurkėliai gai būti nebūtinai švieži, dar skaniau, jeigu bus marinuoti. Kiaušinius dėti nėra būtina (jeigu jų nemėgstate). Suberiame žirnelius.
- Viską išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, petražolių ar krapų.
- Skanaus:)