Balta mišrainė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Jeigu pasiilgome kažko paprasto ir tradiciško - tradicinė lietuviška baltoji mišrainė, tinkanti įvairioms progoms.

Ingredientai

  • Majonezas 8 šaukštas (-ai)
  • Žirneliai 200 g
  • Paprika 2 vnt
  • Agurkai 300 g
  • Kumpis 200 g
  • Bulvės 3 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Morkos 3 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Petražolės Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį

Eiga

  1. Bulves, morkas ir kiaušinius išverdame.
  2. Supjaustome agurkus, paprikas, morkas, bulves, kiaušinius, svogūnus ir kumpį, sudedame viską į gilų dubenį. Agurkėliai gai būti nebūtinai švieži, dar skaniau, jeigu bus marinuoti. Kiaušinius dėti nėra būtina (jeigu jų nemėgstate). Suberiame žirnelius.
  3. Viską išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, petražolių ar krapų.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai