Balto ridiko salotos

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaivios salotos tiks prie įvairiausių patiekalų. 

Ingredientai

  • Ridikai 300 g
  • Kalendra 15 g
  • Poras 30 g
  • Aliejus 15 ml
  • Sezamų aliejus 5 ml
  • Sojos padažas 10 ml
  • Obuolių actas 20 ml
  • Cukrus 15 g
  • Imbieras 10 g
  • Sultinys 5 g

Eiga

  1. Baltąjį ridiką nuplauname, nulupame ir išvalome.
  2. Supjaustome apie 5 cm ilgio ir 0,3 cm pločio šiaudeliais.
  3. Pabarstome druska ir palaukiame 5 min., kol ridikėliai išleis sultis. Sultis nupilame.
  4. Porus, imbierą ir kalendrą supjaustome pailgais šiaudeliais. Sumaišome juos su baltaisiais ridikėliais.
  5. Paruošiame padažą iš čili aliejaus, sezamo aliejaus, sojos padažo, obuolių acto, cukraus ir sauso sultinio.
  6. Padažą užpilame ant supjaustytų daržovių ir sumaišome.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai