Balandėliai su soja ir lęšiais
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.
Visiems norintiems netradicinio balandėlių recepto, siūlome išbandyti šį receptą, pakeisti mėsą į sojos faršą, o kaip ryžių alternatyvai naudoti lęšius. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Kopūstas 1.7 kg
- Sojos faršas 325 g
- Morkos 6 vnt
- Rudieji lęšiai 100 g
- Pomidorų pasta 300 ml
- Sultinio kubeliai 2 vnt
Eiga
- Išsiverdame lęšius. Galima naudoti ir ryžius ar kitus lęšius.
- Kopūstą apverdame, kad suminkštėtų lapai ir vyniojant nelūžtų.
- Sutarkuojame morkas, dalį naudosime į faršą, kita dalimi išklosime puodo dugną.
- Sojos faršą pakepiname keptuvėje, dedame Jums patinkančius prieskonius, išvirusius lęšius, trečdalį tarkuotų morkų ir pomidorų pastos. Viską dar šiek tiek pakepiname.
- Paruoštą įdarą vyniojame į kopūsto lapus ir formuojame balandėlius.
- Puodo dugną išklojame dalimi tarkuotų morkų ir keliais likusiais kopūsto lapais. Dedame eilę suvyniotų balandėlių, tada vėl šiek tiek morkų ir kopūsto lapų. Taip sluoksniais viską sudedame.
- Sultinio kubelį ištirpiname karštame vandenyje, sumaišome su pomidorų pasta ir pilame ant balandėlių kad puode jie būtų šiek tiek apsemti.
- Troškiname ant lengvos ugnies apie valandą. Skanaus!