Balandėliai su soja ir lęšiais

Šefo receptai
Įkėlė: Sau 9, 2020
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.

Visiems norintiems netradicinio balandėlių recepto, siūlome išbandyti šį receptą, pakeisti mėsą į sojos faršą, o kaip ryžių alternatyvai naudoti lęšius.  Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Kopūstas 1.7 kg
  • Sojos faršas 325 g
  • Morkos 6 vnt
  • Rudieji lęšiai 100 g
  • Pomidorų pasta 300 ml
  • Sultinio kubeliai 2 vnt

Eiga

  1. Išsiverdame lęšius. Galima naudoti ir ryžius ar kitus lęšius.
  2. Kopūstą apverdame, kad suminkštėtų lapai ir vyniojant nelūžtų.
  3. Sutarkuojame morkas, dalį naudosime į faršą, kita dalimi išklosime puodo dugną.
  4. Sojos faršą pakepiname keptuvėje, dedame Jums patinkančius prieskonius, išvirusius lęšius, trečdalį tarkuotų morkų ir pomidorų pastos. Viską dar šiek tiek pakepiname.
  5. Paruoštą įdarą vyniojame į kopūsto lapus ir formuojame balandėlius.
  6. Puodo dugną išklojame dalimi tarkuotų morkų ir keliais likusiais kopūsto lapais. Dedame eilę suvyniotų balandėlių, tada vėl šiek tiek morkų ir kopūsto lapų. Taip sluoksniais viską sudedame.
  7. Sultinio kubelį ištirpiname karštame vandenyje, sumaišome su pomidorų pasta ir pilame ant balandėlių kad puode jie būtų šiek tiek apsemti.
  8. Troškiname ant lengvos ugnies apie valandą. Skanaus!

Panašūs receptai