Baklažanų suktinukai

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.

Gruzijos virtuvėje labai svarbią vietą užima būtent baklažanai ir graikiški riešutai. Todėl dalinamės vienu iš paprasčiausių, bet labai skaniu, aštrių baklažanų suktinukų, receptu. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Baklažanai 2 vnt
  • Mirkyti anakardžių riešutai 50 g
  • Obuolių actas 1 šaukštas (-ai)
  • Saulėje džiovinti pomidorai 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Jelapenas 2 griežinėliai
  • Druska 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Baklažanus susipjaustykite išilgai, apibarstykite druska ir palikite bent valandai, kad druska ištrauktų vandenį iš jų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, baklažanus išdėliokite ant kepimo popieriaus ir maždaug 5 min. kepkite su vėjeliu. Neperkepkite.
  3. Pasigaminame įdarą – mirkytus anakardžius, obuolių actą, česnaką, jelapeną, saulėje džiovintus pomidorus sumalame iki vientisos masės, gauname kaip varškytę. Druskos nededame nes baklažanai jau pakankamai sūrūs bus.
  4. Imame baklažano juostelę, dedame nedidelį šaukštelį įdaro ir susukame. Skanu tiek šaltas kaip užkandis, tiek pakepintas keptuvėje!

Panašūs receptai