Baklažanų karis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Baklažanai 1 vnt
- Pomidorai 1 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Imbieras 1 vnt
- Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Karštoje keptuvėje apie minutę pakepinam kario miltelius. Tada juos sudedame į lėkštutę ir paliekame vėlesniam laikui.
- Keptuvėje įkaitinam aliejų. Česnaką, pomidorą ir imbierą kepinam 3 minutes. Supylus karį kepame dar 2 minutes.
- Vėliau sudedame baklažaną ir sultinį. Troškinant vis pamaišome. Taip tęsiame apie 8 minutes. Su kiaurasamčiu ištraukiame baklažaną ir dedame jį į dubenį.
- Kepti likusį skystį kaitiname, kol skysčio sumažės perpus (apie 3 minutes).
- Padažui sutirštėjus į jė supilame baklažanus ir avinžirnius, pasūdome ir paskaniname pipirais. Patroškinam gerą minutę ir tiekiam su kuskusu.