Baklažanų aptepas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Baklažanai 2 vnt
  • Feta sūris 140 g
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Majonezas 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplauti baklažanus, perpjauti juos išilgai per pusę.Kepimo skardą plonai patepti aliejumi, padėti baklažanus odelėmis į viršų. Dėti į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę.Ir kepti apie 40min kol baklažanai suglebs, odelė bus suminkštėjusi, apkepusi.
  2. Iškepusius baklažanus palikite kuriam laikui, kad atšaltų (jei lauke šalta, nuneškite į balkoną ar kur ir baklažanai atšals per kokias dešimt minučių).
  3. Kai baklažanai bus atšalę, reikia nuo jų nulupti tą tamsiai violetinę odelę, stengiantis, kad nusiluptų tik odelė, o ne ir minkštimas kartu.
  4. Kai baklažanai bus paruošti, sumeskite juos į kombainą ir susmulkinkite. Susmulkinkite taip, kad dar matytųsi mažyčiai baklažanų gabaliukai.
  5. Gautą masę supikite į kokį indą.
  6. Į indą įspauskite puse citrinos sulčių, gerą žiupsnį druskos, šiek tiek pipirų. Pamaišykite. Dėkite šaukštą be kaupo majonezo. Du šaukštus su dideliu kaupu fetos sūrio.Pamaišykite taip, kad neliktų fetos gumulėlių. Įspauskite česnaką, dar pamaišykite.
  7. Paragaukite. Aš, paragavusi visada dar įdedu fetos, kokį šaukštą.Taip pat labai svarbu nustatyti ir jaučiate citrinos gaivumą ir rūgštelę.Aš dažnai dar įspaudžiu ketvirtadalį citrinos.
  8. Jei yra galimybė ir turite laiko, palikite aptepą šaldytuve bent valandai. Geriausiai būtų nakčiai. Tai tikrai dar labiau atskleidžia skonį.

Panašūs receptai