Baklažano užkepėlė
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pasakiška baklažano užkepėlė tinkanti ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Vanduo 1 šaukštas (-ai)
- Tarkuotas sūris 30 g
- Baklažanai 2 vnt
- Bazilikas 1 pakuotė (-ės)
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Mocarela sūris 200 g
- Fermentinis sūris 100 g
- Pomidorai 2 vnt
Eiga
- Sekliame inde suplakite du kiaušinius ir šaukštą vandens. Kitame inde sumaišykit tarkuotą sūrį ir duonos trupinius.
- Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir pamirkę kiaušinio plakinyje pavoliokite sūrio ir trupinių mišinyje. Taip išvoliotas baklažano riekeles dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
- Skardelę su baklažanais pašaukite į 190 laipsnių orkaitę pusvalandžiui. Kepant bakalžanus reikia apversti.
- Kitame dubenyje paruoškite įdarą sumaišydami jam reikiamus produktus.
- Riebalais patepkite kitą skardelę (ne per daug didelę) ir į ją įpilkit pusę puodelio pomidorų pastos, sudėkite sluoksnį apkeptų baklažano riekelių. Viską pabarstykite druska ir įpilkite dar pomidorų pastos, sudėkite pusę rikotos ar varškės mišinio, mocarelos sluoksnį ir fermentinio sūrio sluoksnį. Kartokite šį procesą, kol kol sunaudosite produktus. Viską pabaikite pomidorų pasta, uždėkite supjaustytus pomidorus, tačiau pasilikite mocarelos ir fermentinio sūrio (jų reikės paskutiniam sluoksniui).
- Viską uždenkite aliuminio folija ir pašaukit į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 minutes.
- Nuimkite foliją, uždėkite mocarelą ir fermentinį sūrį ir pašovę atgal į orkaitę kepkite dar apie 10 min. Prieš patiekdami leiskite apie 10 min pastovėti.