Baklažanai su riešutais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Baklažanai su kepintais riešutais - tai  patiekalas, kuris tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip atskiras patiekalas.

Ingredientai

  • Baklažanas 1 vnt
  • Anakardžiai 40 g
  • Aliejus kepimui 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Klevų sirupas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrina 1/2 g

Eiga

  1. Baklažaną supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti keliolikai minučių pastovėti, tada baklažano griežinėlius nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti;
  2. Dėti griežinėlius kepti įkaitintoje keptuvėje, apkepinti. Kad riebalų perteklius pasišalintų, dėti ant popierinio rankšluosčio;
  3. Keptuvėje apkepinti anakardžio riešutus;
  4. Į lėkštes dėti apkepintus baklažanus, apiberti anakardžio riešutais, apšlakstyti citrinų sultimis ir klevų sirupu;
  5. Papuošti mėtų lapeliais, citrinų griežinėliais;
  6. Skanaus!

Panašūs receptai