Baklažanai su riešutais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Baklažanai su kepintais riešutais - tai patiekalas, kuris tiks kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip atskiras patiekalas.
Ingredientai
- Baklažanas 1 vnt
- Anakardžiai 40 g
- Aliejus kepimui 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Klevų sirupas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrina 1/2 g
Eiga
- Baklažaną supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti keliolikai minučių pastovėti, tada baklažano griežinėlius nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti;
- Dėti griežinėlius kepti įkaitintoje keptuvėje, apkepinti. Kad riebalų perteklius pasišalintų, dėti ant popierinio rankšluosčio;
- Keptuvėje apkepinti anakardžio riešutus;
- Į lėkštes dėti apkepintus baklažanus, apiberti anakardžio riešutais, apšlakstyti citrinų sultimis ir klevų sirupu;
- Papuošti mėtų lapeliais, citrinų griežinėliais;
- Skanaus!