Baklava

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šį pyragą kepa ir laiko savo nacionaliniu desertu kelios tautos: totoriai, graikai, armėnai, azerbaidžaniečiai ir kiti. Siūlome išbandyti turkišką variantą.

Ingredientai

  • Sviestas 300 g
  • Miltai 500 g
  • Jogurtas 80 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Pistacijos 250 g
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1000 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Medus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Ant lentos paberkite išsijotus miltus. Į vidurį supilkite jogurtą, trumpai išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą ir 2 stiklines vandens. Išminkykite vientisą tešlą, suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 20 skridinėlių. Iš šių skridinėlių iškočiokite maždaug 1–2 mm storio lakštus.
  2. Kepimo skardą ištepkite riebalais, patieskite pirmąjį lakštą ir apdėkite maltais riešutais. Taip sluoksniuokite toliau, kol sunaudosite visus lakštus. Ant viršaus riešutų neberkite.
  3. Dabar viską supjaustykite į 4x2 cm dydžio stačiakampius ir kepkite apie 30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
  4. Dabar pagaminkite sirupą: suberkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jis būtų apsemtas. Virkite maišydami, kol visas cukrus ištirps. Įmaišykite medų ir citrinos sultis.
  5. Atvėsusį sirupą užpilkite ant dar šiltų kepinių ir leiskite susigerti. Pabarstykite pistacijomis ar kitais riešutais. Valgykite šaltą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!