Baklava
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šį pyragą kepa ir laiko savo nacionaliniu desertu kelios tautos: totoriai, graikai, armėnai, azerbaidžaniečiai ir kiti. Siūlome išbandyti turkišką variantą.
Ingredientai
- Sviestas 300 g
- Miltai 500 g
- Jogurtas 80 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pistacijos 250 g
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1000 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Medus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Ant lentos paberkite išsijotus miltus. Į vidurį supilkite jogurtą, trumpai išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą ir 2 stiklines vandens. Išminkykite vientisą tešlą, suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 20 skridinėlių. Iš šių skridinėlių iškočiokite maždaug 1–2 mm storio lakštus.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais, patieskite pirmąjį lakštą ir apdėkite maltais riešutais. Taip sluoksniuokite toliau, kol sunaudosite visus lakštus. Ant viršaus riešutų neberkite.
- Dabar viską supjaustykite į 4x2 cm dydžio stačiakampius ir kepkite apie 30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
- Dabar pagaminkite sirupą: suberkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jis būtų apsemtas. Virkite maišydami, kol visas cukrus ištirps. Įmaišykite medų ir citrinos sultis.
- Atvėsusį sirupą užpilkite ant dar šiltų kepinių ir leiskite susigerti. Pabarstykite pistacijomis ar kitais riešutais. Valgykite šaltą.