Azijietiški kalakuto sparneliai su daržovėmis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kalakutų sparneliai 1 vnt
- Austrių padažas 100 ml
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Imbieras 10 g
- Čili pipiras Pagal skonį
- Svogūnų laiškai 15 g
- Petražolės 15 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Morkos 2 vnt
- Cukinija Pagal skonį
- Paprika 1 vnt
- Aliejus 20 ml
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Apipjaustykite sparnelius ir nuskuskite mėsą į vieną kaulo pusę. Įberkite druskos ir pipirų. Kepkite orkaitėje 20 min. 200°C temperatūroje.
- Paruoškite azijietišką padažą: čilį pipirą, česnaką, imbierą supjaustykite plonais šiaudeliais. Pakepinkite gilioje keptuvėje 1 min. Supilkite kalakutienos sultinį, austrių ir Teriyaki padažus.
- Iškepusius sparnelius pamerkite į padažą ir troškinkite ant lėtos ugnies 20 min.
- Kol sparneliai troškinami, supjaustykite daržoves. Morkas, papriką, cukiniją supjaustykite lazdelėmis, mėlynąjį svogūną - skiltelėmis. Daržoves kepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus tol, kol jos suminkštės.
- Apkeptas daržoves sudėkite į dubią lėkštę, sudėkite sparnelius ir užpilkite padažu.
- Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais, susmulkinkite petražoles ir papuoškite.
- Rekomenduojame atskirai pateikti virtų ryžių.