Avokadų salotos su pievagrybiais
#avokadųsalotos #gaiviossalotos #gaiviossalotosreceptai #lengvossalotos #paprastossalotos #populiariausiossalotos #salotos #salotosvakarienei #skaniossalotos #sveikossalotos #vegetariškipatiekalai
Sveikos, gaivios ir skanios avokadų salotos, pagardintos grybais!
Ingredientai
- Avokadai 1 vnt
- Žalioji citrina 1 vnt
- Baltojo vyno actas 6 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Džiovintas raudonėlis Pagal skonį
- Augalinis aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Pomidoriukai 200 g
- Svogūnas 1 vnt
- Pievagrybiai 300 g
- Bazilikų lapeliai Pagal skonį
Eiga
- Nulupame didelį avokadą, išimame kauliuką, supjaustome siauromis juostelėmis arba gabaliukais, pašlakstome iš žaliosios citrinos išspaustomis sultimis ir pabarstome druska.
- Sumaišome baltojo vyno actą, druską, pipirus, džiovintus raudonėlius ir aliejų (labiausiai tiktų graikinių riešutų aliejus). Dalį paruošto padažo užpilame ant avokadų, apdengiame folija ir įdedame į šaldytuvą (jei neskubate, geriausia palaikyti apie 30 min., tačiau galima ir mažiau), kad pasimarinuotų.
- Pievagrybius nulupame, supjaustome griežinėliais ir apšlakstome žaliosios citrinos sultimis. Pomidoriukus nuplauname, perpjauname pusiau, o nuluptą svogūną smulkiai sukapojame.
- Pievagrybius, pomidorus ir svogūną sumaišome su padažu ir sudedame į lėkštes, ant viršaus išdėliojame avokadų juosteles.
- Galime pagardinti bazilikų lapeliais ir kepintais baltos duonos skrebučiais.
- Skanaus!