Avokadų salotos su pievagrybiais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Sveikos, gaivios ir skanios avokadų salotos, pagardintos grybais! 

Ingredientai

  • Avokadai 1 vnt
  • Žalioji citrina 1 vnt
  • Baltojo vyno actas 6 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Džiovintas raudonėlis Pagal skonį
  • Augalinis aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Pomidoriukai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Pievagrybiai 300 g
  • Bazilikų lapeliai Pagal skonį

Eiga

  1. Nulupame didelį avokadą, išimame kauliuką, supjaustome siauromis juostelėmis arba gabaliukais, pašlakstome iš žaliosios citrinos išspaustomis sultimis ir pabarstome druska.
  2. Sumaišome baltojo vyno actą, druską, pipirus, džiovintus raudonėlius ir aliejų (labiausiai tiktų graikinių riešutų aliejus). Dalį paruošto padažo užpilame ant avokadų, apdengiame folija ir įdedame į šaldytuvą (jei neskubate, geriausia palaikyti apie 30 min., tačiau galima ir mažiau), kad pasimarinuotų.
  3. Pievagrybius nulupame, supjaustome griežinėliais ir apšlakstome žaliosios citrinos sultimis. Pomidoriukus nuplauname, perpjauname pusiau, o nuluptą svogūną smulkiai sukapojame.
  4. Pievagrybius, pomidorus ir svogūną sumaišome su padažu ir sudedame į lėkštes, ant viršaus išdėliojame avokadų juosteles.
  5. Galime pagardinti bazilikų lapeliais ir kepintais baltos duonos skrebučiais.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai